Kako instalirati widget u WordPress web-stranicu

0
65
views

Što su i zašto koristiti widgete u WordPressu?
Widgeti su mali blokovi (aplikacije) različitih funkcionalnosti koje možete postaviti u bočnu traku (sidebar) ili podnožje (footer) WordPressa. Na taj vrlo jednostavan način možete prikazati stvari kao što su: nove objave, galerije, kalendar, čak i povezat Instagram/Facebook i učiniti ga dinamičkim.

PREMIUM TEME I DODACI ČESTO DODAJU SVOJE VLASTITE WIDGETE.

Widgete možete naći ako u nadzornoj ploči idete na Appearance » Widgets. Na lijevoj strani vidjet ćete sve dostupne widgete. Da biste dodali widget na mjesto gdje je moguće, jednostavno ga povucite slijeva u desni odjeljak, otvorit će se i dopustiti vam da ga konfigurirate. Kada ste završili s postavkama widgeta, kliknite gumb save i widget će biti vidljiv na vašoj web-stranici.

Kako dodati widget u WordPress

Možete dodati i widgete pomoću pregleda uživo tako da posjetite Appearance » Customize » Widgets.

Kako ukloniti widget?
Uklanjanje widgeta je jednostavno kao i dodavanje. U nadzornoj ploči idite na Appearance » Widgets, potražite widget koji želite ukloniti i kliknite na naziv widgeta da bi se proširio, ispod postavki vidjet ćete crvenu poveznicu delete za brisanje, kliknite na nju i widget će biti uklonjen.

Neaktivni widgeti
Možete widget poslati neaktivnima kako bi ga uklonili ali zadržali postavke. Time ga naknadno možete ponovo dodati s popisa neaktivnih widgeta.

LEAVE A REPLY